LBE (Paris) – Ulrika Toft Hansen met un terme à sa carrière

toft-hansen-paris

 

A 32 ans, Ulrika Toft Hansen a annoncé la fin de sa carrière sur son compte Instagram. La pivot du Paris 92 a débuté sa carrière professionnelle en Suède en 2006 au BK Heid, avant d’évoluer à Sävehof, Esbjerg, Randers ou bien encore Buxtehuder. Une carrière XXL pour l’ex internationale suédoise, médaillée de bronze à l’Euro 2014, et qui a participé aux Jeux Olympiques de 2012 à Londres avec sa sélection. Arrivée à Paris au milieu de la saison 2018-2019, Ulrika Toft Hansen aura clôturé sa belle carrière en Ligue Butagaz Energie, contribuant au retour du club francilien dans la première partie du classement. Durant sa carrière sportive, elle aura évolué dans quatre pays différents (Suède, Danemark, Allemagne, France), et va désormais pouvoir se consacrer pleinement à sa vie personnelle et à ses projets professionnels. 

 

 
 
 
Voir cette publication sur Instagram

Att jag skulle spela min sista match utan att veta om det känns lite tråkigt. Jag hade önskat att jag fick ett riktigt avslut. MEN när jag tänker på min karriär så blir jag helt varm i kroppen😊 Jag har fått så mycket av handbollen. Alla de platser och länder jag har fått se. Alla de duktiga spelare jag har fått spela med och mot. Jag mötte till och med min man tack vare handbollen💓 Jag har varit skonad från långvariga skador, jag har fått spela i flera av världens bästa ligor. Och jag har fått bo i fantastiska städer. Fått vänner över hela världen. I 12 år har jag fått lov att ha min hobby som arbete. Och jag tog mig tillbaka två gånger efter graviditeter. Andra gången även med min sjukdom reumatism. Jag har fått spela för mitt land och jag har fått rysningar VARJE gång nationalsången har spelats. Handbollen kommer alltid vara en stor del av mitt liv trotts att jag nu lägger skorna på hyllan;) Tack för allt!💓💓💓 #handboll #kärlek #tackförallt #reumatism

Une publication partagée par Ulrika Toft Hansen (@ullistofthansen) le